FlexiVision Logo

A FlexiBowl® rendszerekhez opcionálisan rendelhető kamerás szoftvercsomag a pakoló robotok mozgásának irányításához.

Mi a FlexiVision?

A FlexiVision, a FlexiBowl funkcióit vezérlő mesterséges képfeldolgozó szoftver, amelyet Cognex Vision Pro könyvtárakon fejlesztettek ki.

A FlexiBowl felszerelhető kifejezetten a termékhez készült FlexiVision képfeldolgozó rendszerrel, de igény szerint integrálható harmadik fél mesterséges képfeldolgozó rendszerével is.

FlexiVision névre hallgat a képfeldolgozó rendszerünk, amelyet több éves tapasztalattal fejlesztettünk ki, hogy hibátlanul vezérelje a FlexiBowl működését.

A FlexiVision dinamikusan vezérli az összes FlexiBowl® funkciót, beleértve a gyorsítást, lassítást, sebességet, szöget és a megfordítás aktiválását. Ő irányítja a garat vezérlésére és a robot kalibrálására szolgáló algoritmus kezelését.

Ezen túlmenően a rendszer lehetővé teszi a koordináták robotra irányítását a pick & place sorrend végrehajtásához és az alkatrészek nagyon pontos lokalizálásához a FlexiBowlban.

A FlexiVision segítségével hatékonyan kezelhető a robottal folytatott kommunikáció, és egyszerűen rendezhető a receptadatbázis.

A FlexiVision maximum két további ellenőrző kamrát is képes támogatni a közbenső ellenőrzési lépésekhez.

systeme de vision robotique industrielle
Systeme Vision Robotique

Működés

A FlexiVision célja, hogy csökkentse a FlexiBowl integrálási idejét a képfeldolgozó rendszerrel.

A FlexiVision akkor készít képet, ha a darabok stabilizálódnak a lemezen.

  1. Algoritmusa megkeresi és azonosítja az objektum koordinátáit a FlexiBowl berendezésen;
  2. A FlexiVision elküldi a koordinátákat a robotnak, amely végrehajtja a pick&place funkciót;
  3. A képfeldolgozó rendszer új fényképet készít, amely a FlexiBowl új komissiózásához vagy kezeléséhez vezet, és szükség esetén a garat kiürítési folyamatának elindításához.

A FlexiVision algoritmus lehetővé teszi a lemez egyes szakaszaiban az egyes alkatrészek mennyiségének ismeretét és az új komponensek kirakodásának elrendelését, ami minden bizonnyal növeli a megfogáshoz szükséges alkatrészek elérhetőségét és a rendszer termelékenységét.

Néhány alkalmazás