Milyen alkatrészeket kell adagolni?

Kihívások és lehetőségek a rugalmas alkatrész-ellátásban a gyógyászati ​​iparban

Bevezetés: A globális orvostechnikai szektor

Az orvostechnikai ipar, a folyamatos technológiai fejlődésének köszönhetően, kulcsszerepet játszik az életminőség javításában és a világméretű halálozás csökkentésében. Az iparág azonban olyan egyedi kihívásokkal néz szembe, mint a gyártási környezetek gyors változásai, a szigorú szabályozási auditok és a versenyképesség fenntartása érdekében a rövidebb piacra lépési idő szükségessége.

A változó tájkép: Technológiai innovációk és gyártási kihívások

Az orvostechnikai szektorban a rugalmasság, a modularitás és a változásokhoz való gyors alkalmazkodás kritikus fontosságú. A hagyományos automatizálási eszközök nehezen tudnak lépést tartani ezzel a dinamikus környezettel. Azonban olyan megoldások, mint a A FlexiBowl®, szabadalmaztatott technológiájával kínálja a szükséges alkalmazkodóképességet és hatékonyságot, így elengedhetetlenné válik az orvostechnikai ipar fejlett gyártási folyamataihoz.

Az Ipar 4.0 elfogadása: A rugalmas alkatrész-ellátás felé

Az Ipar 4.0 technológiák előretörésével az orvostechnikai eszközgyártók egyre nagyobb nyomást éreznek gyártósoraik alkalmazkodására. Ezen átalakulás középpontjában a rugalmas alkatrész-ellátás áll, amely módszer nagyobb alkalmazkodóképességet tesz lehetővé a különböző orvostechnikai alkatrészek kezelésében.

A FlexiBowl® kompatibilis

Cleanroom verzió rendelkezik az ISO 14644-1 szabvány ISO 5 osztályában szereplő tisztaterekben történő használhatóságot igazoló tanúsítvánnyal, és változatlan formában megőrzi a FlexiBowl® többi tulajdonságát.

 • A tisztatéri előírásoknak megfelelő pneumatikus alkatrészek
 • Háttérvilágítású felület üvegből
 • Perforált felső védőlemez a jobb lamináris áramlás érdekében
 • A FlexiBowl® 350/500/650/800 modelleknél elérhető
 • A tisztatéri használatnak megfelelő érintkezési felületek
 • Központi leszorító idom fehér polietilénből, amely megakadályozza az alkatrészek elakadását

Érdeklik a részletek?

Kérjen ingyenes árajánlatot!

cleanroom

Hengeres

Bonyolult

Lapos

Medikai Alkatrészek Adagolása: A FlexiBowl® Példája

A FlexiBowl® a medikai alkatrészek adagolásának vezető példája, számos előnnyel szolgál, mint például:

 • Átfogóság: A FlexiBowl® képes kezelni a különböző alakú, méretű és anyagú részeket, így kiküszöbölve a több adagoló szükségességét.
 • Fokozott Hatékonyság: A FlexiBowl® technológiájával csökkenthető az állásidő az adagolók váltása közben, így növelve a termelési sebességet.
 • Alkalmazkodóképesség: Gyors és zökkenőmentes átállást tesz lehetővé különböző alkatrészek között, így összességében javítva a munkafolyamatot.

Egy rugalmas adagoló, mint a FlexiBowl®, különböző termelési folyamatokban használható, különösen változó méretű komponensek kezelésekor:

 1. Medikai Eszközök Összeszerelése: A medikai eszközök vagy alrendszerek összeszerelése során a FlexiBowl® különböző méretű alkatrészeket tud szolgáltatni az összeszerelő vonal számára, gyorsan alkalmazkodva az éppen kezelt komponens méretéhez.
 2. Minőségellenőrzés: A FlexiBowl® használható komponensek bemutatására az ellenőrző eszközök számára, mint például a gépi látásrendszerek vagy szenzorok, így biztosítva a pontos ellenőrzést és a megbízható minőségellenőrzést.
 3. Egyszer Használatos Termék Gyártása: A FlexiBowl® képes kezelni az egyszer használatos termékek, mint például fecskendők, tűk, kötések, kesztyűk stb. gyártását. A különböző formák, méretek és anyagok kezelésének képessége ideálissá teszi ezen termelési típushoz.
 4. Csomagolás: A medikai eszköz csomagolási folyamatokban egy rugalmas adagoló, mint a FlexiBowl®, egyszerűsítheti és felgyorsíthatja a komponensek csomagolásba helyezését.
 5. Elektronikus Komponens Gyártása: A medikai eszközök számára gyártott elektronikus komponensek gyártása során a FlexiBowl® kiváló választásnak bizonyul. Képes kezelni a finom és kis méretű komponenseket, mint az integrált áramkörök, csatlakozók, kapcsolók, relék és biztosítékok.

A FlexiBowl® beépítése a termelési folyamatokba növeli a hatékonyságot, csökkenti az állásidőt és javítja a termelési folyamat rugalmasságát.

Rugalmas Alkatrészek Adagolása: A FlexiBowl® előnyei

A FlexiBowl®, az innovatív rugalmas alkatrész adagolási technológia éllovasa, több előnyt is kínál, mint például:

 • Integrálási könnyedség: Úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen bármilyen gyártási projekthez, így a FlexiBowl® integrálása a meglévő rendszerekbe egyszerű és hatékony.
 • Gyártási rugalmasság: A rendszer könnyedén alkalmazkodik minden gyártási változáshoz, ami kihangsúlyozza természetes rugalmasságát és alkalmazkodó képességét.
 • Pontos Alkatrész Felismerés és Orientáció: A FlexiBowl® pontos felismerést és az alkatrészek helyes pozicionálását biztosítja, így növelve az általános termelékenységet és minimalizálva a hibákat.

Az orvosi alkatrészek adagolójának képességei

 • Finom és kis méretű alkatrészek: A FlexiBowl® alkalmas finom és/vagy kis méretű alkatrészek kezelésére.
 • Záróelemek: A FlexiBowl® képes csavaros kupakok, tölcséres fedelek és pipetták kezelésére.
 • Tárolóeszközök: A FlexiBowl® képes ampullák, üvegpalackok és dobozok kezelésére.
 • Fecskendők: A FlexiBowl® alkalmas fecskendő alkotóelemek, mint a dugattyúk, tömítésgyűrűk, tűk, és adagolók kezelésére.
 • Tampon és teszt komponensek: A FlexiBowl® képes tamponok és tesztekhez használt alkatrészek kezelésére.
 • Bonyolult geometriájú és anyagú alkatrészek: A hagyományos rezgő tál adagolókkal ellentétben, a rugalmas rendszerek, mint a FlexiBowl®, óvatosan kezelik az alkatrészeket, kezelve a bonyolult geometriákat és a különböző anyagokat, csökkentve az indokolatlan károsodás kockázatát.
 • Kis méretű alkatrészek: Bonyolult geometriai alkatrészek, finom anyagok, és kifinomult elektronikai komponensek, melyek a mai orvosi eszközökre jellemzőek.
 • ISO 5. osztály kompatibilitás: A FlexiBowl® az EN ISO-14644-1 szabvány szerint akár ISO 5 osztályú környezetben is működhet.

A jövő orvosi gyártásának útja rugalmas alkatrész adagolóval

Az orvosi iparág jövőbeni sikere annak képességén alapul, hogy alkalmazkodni, innoválni és reagálni tud az evolúciós gyártási környezetre. Ebben a kontextusban, rugalmas alkatrész adagolási technológiák, mint a FlexiBowl®, kulcsszerepet játszanak majd, elősegítve az orvosi eszközök gyors gyártását és segítve kielégíteni a globálisan öregedő népesség és az egészségügyi termékek iránt növekvő keresletet.

Videók

Miért érdemes befektetni egy FlexiBowl® készülékbe?

A termékspecifikus adapterek hiánya, az egyszerű kezelhetősége és intuitív programozása lehetővé teszi, hogy egy műszakon belül akár többször is át lehessen állni más-más termék gyártására.

A FlexiBowl® rendszer széleskörűen alkalmazható különféle:

• geometriájú
• felületű
• anyagú
tárgyak esetén.

A forgó tárcsák FDA minősítéssel rendelkeznek. Az anyagukban levő antisztatikus szálaknak köszönhetően megelőzik a töltések felhalmozódását, ezért elektromos alkatrészek adagolására is alkalmasak. Egyedülálló működési elvének köszönhetően a Flexibowl® a legjobb adagolási teljesítményt nyújtja a kategóriájában.

Tegye próbára adagoló rendszerünket az Ön termelésében előforduló különböző alkalmazásokban!

Főbb végfelhasználók

Elcam1
aptar-logo
fresenius1
logo enplast1
logo-resmed-color-social-media-1024x538
JJMD-Logo_1830X847_211
bayer
abbot logo flexible manufactoring system