Milyen alkatrészeket kell adagolni?

A globális népességre a gyors elöregedés jellemző. A betegellátásban dolgozó szakemberek számának csökkenésén, a közegészségügyi intézményekben tapasztalható zsúfoltságon a jelenlegi világjárvány csak rontott. Ezek a tényezők mind hozzájárultak ahhoz, hogy az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele eltolódik az otthonunk felé. Az orvostechnikai eszközök fejlesztése követi ezt a trendet.

A méret csökkenése, a felhasznált csúcstechnológiás anyagok, a kifinomult elektronika mind olyan jellemzők, melyek az orvostechnikai eszközöket egyre inkább hasonlóvá teszik a háztartási elektronikai eszközökhöz. Amennyivel kisebbek lettek ezek az eszközök, annyira megnőtt a teljesítményük és gyarapodtak a képességeik.

Az orvostechnikai eszközök evolúcióját követnie kell a nulla-selejt szellemében zajló gyártási technológiáknak, és ez egyre komolyabb kihívást jelent az összeszerelés folyamatára nézve. A kézzel végzett műveleteket az apró és sérülékeny alkatrészek, illetve a bonyolult formák miatt nagyon nehéz végrehajtani. Mindezek miatt magas szinten automatizált megoldásokkal kell előrukkolni az összeszerelés, csomagolás és tesztelés folyamataira.

Hengeres

Bonyolult

Lapos

Az automatizált berendezések nehezen boldogulnak a gyorsan változó gyártási környezettel, melyben a dizájnt érintő döntéseknek rugalmasnak kell lenniük, a rövid piacra jutási idő pedig létfontosságú a vállalat versenyképessége szempontjából.

A rugalmasság, modularitás és a mechanikai újra-beállításoktól mentes, szabadalommal védett megoldások a Flexibowl®-t olyan eszközzé teszik, melyre mindenképpen szükség van az orvostechnikai ipar legfejlettebb gyártási folyamataiban.

Az aktív beültethető orvosi eszközök közé tartoznak a beépíthető defibrillátorok, szívritmus szabályozók, érfal támasztó belső fémhálók, beültetett szemlencsék, inzulin pumpák és csípőprotézisek. Ezek segítségével javulhat a népesség életminősége és csökkenhet a halálozás.

Sajnos a fizikai aktivitás hiánya és a nem megfelelő táplálkozáskultúra részét képezik stresszes életmódunknak.
Az egészségügyben használt fogyótermékekhez hasonlóan bizonyos orvostechnikai eszközök gyártási mennyisége hamarosan el fogja érni a fogyasztói elektromos termékek volumenét. A magas adagolási teljesítmény és a költséghatékony adagolási megoldások jelentik csupán a garanciát arra, hogy tartani lehessen a kitűzött célokat.

Az orvostechnikai eszközök tervezésénél figyelembe kell venni az FDA ajánlásait (Amerikai Élelmiszer és Gyógyszeripari Hivatal). Miután egy új termék az FDA auditon megfelelt, a gyártás felfuttatása már gyorsan zajlik. A jó DFM/DFT (Design for Manufacturing, Design for Test – gyárthatóság, tesztelhetőség) kiértékeléssel rendelkező termékek jó eséllyel hamar gyártásba kerülnek.

Videók

Miért érdemes befektetni egy Flexibowl® készülékbe?

A termékspecifikus adapterek hiánya, az egyszerű kezelhetősége és intuitív programozása lehetővé teszi, hogy egy műszakon belül akár többször is át lehessen állni más-más termék gyártására.

A Flexibowl® rendszer széleskörűen alkalmazható különféle:

• geometriájú
• felületű
• anyagú
tárgyak esetén.

A forgó tárcsák FDA minősítéssel rendelkeznek. Az anyagukban levő antisztatikus szálaknak köszönhetően megelőzik a töltések felhalmozódását, ezért elektromos alkatrészek adagolására is alkalmasak. Egyedülálló működési elvének köszönhetően a Flexibowl® a legjobb adagolási teljesítményt nyújtja a kategóriájában.

Tegye próbára adagoló rendszerünket az Ön termelésében előforduló különböző alkalmazásokban!

Főbb végfelhasználók

Elcam1
aptar-logo
fresenius1
logo enplast1
logo-resmed-color-social-media-1024x538
JJMD-Logo_1830X847_211
bayer
abbot logo flexible manufactoring system