MIÉRT VÁLASSZUK A FLEXIBOWL®-T?

A FlexiBowl® rugalmas adagoló alkatrészek tájolására és szétválasztására alkalmas, kihasználva a szervomotor és az impulzusgenerátor által működtetett forgó sík mozgását.

 

Bármilyen geometriájú, felületű és anyagú terméket képes táplálni. Bármilyen robot- és gépi képalkotó rendszerrel kompatibilis. Az 1-250 mm-től az 1-250 g-ig terjedő alkatrészcsaládok egészét táplálhatja egyetlen FlexiBowl®, amellyel számos hagyományos rendszert helyettesíthet.

A FlexiBowl 5 modellben kapható.

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A következő jellemzők alapján:

  • várható termelékenység
  • az adagolandó alkatrészek kívánt tájolása
  • alkatrésztároló típusa
  • terhelés és lehetséges térfoglalás
  • kölcsönhatások a gyártósor más elemeivel
  • ágazati szabályozások
  • a termelési környezet jellemzői

Elemzés és ingyenes teszt

A tökéletes megoldás az, amelyik képes kielégíteni a gyártósor kívánt paramétereit, projektirodánk pedig évek óta segíti a forgalmazókat, gépgyártókat és integrátorokat világszerte a megfelelő FlexiBowl® kiválasztásában.

Az ingyenes tesztnek köszönhetően lehetővé válik a rendszer működése a ténylegesen kezelni kívánt komponensekkel, az optimális modell és az opcionális tartozékok pontos azonosítása. Az ingyenes teszt a konkrét bizonyíték, amely segít a megfelelő választásban, hogy a legversenyképesebb megoldást kapja.

FLEXIBOWL® 200

1<10mm-es alkatrészek számára ajánlott

Háttérfény területe 90 cm² Háttérfényes terület mérete 180 x 90.5 mm Talapzat mérete 254 x 470 mm Oldalfal magassága 270 mm Ajánlott garatadagoló 1.5 L Kezelhető alkatrészek mérete 1< x <10 mm 200 Kezelhető alkatrészek tömege <20 g Maximális terhelhetőség 1 kg cdn_helper
VIDEÓK

FLEXIBOWL® 350

1<20mm-es alkatrészek számára ajánlott

Háttérfény területe 166 cm² Háttérfényes terület mérete 111 x 230 mm Talapzat átmérője 447 mm Oldalfal magassága 270 mm Ajánlott garatadagoló 5/10 L Kezelhető alkatrészek mérete 1< x <20 mm 350 Kezelhető alkatrészek tömege <40 g Maximális terhelhetőség 3 kg cdn_helper
VIDEÓK

FLEXIBOWL® 500

5<50mm-es alkatrészek számára ajánlott

Háttérfény területe 513 cm² Háttérfényes terület mérete 334 x 167 mm Talapzat átmérője 629 mm Oldalfal magassága 270 mm Ajánlott garatadagoló 10/20 L Kezelhető alkatrészek mérete 5< x <50 mm 500 Kezelhető alkatrészek tömege <100 g Maximális terhelhetőség 7 kg cdn_helper
VIDEÓK

FLEXIBOWL® 500 E

Lekerekített peremű tárcsa

1<50mm-es alkatrészek számára ajánlott

Háttérfény területe 513 cm² Háttérfényes terület mérete 334 x 167 mm Talapzat átmérője 629 mm Oldalfal magassága 270 mm Ajánlott garatadagoló 10/20 L Kezelhető alkatrészek mérete 5< x <50 mm 500 E Kezelhető alkatrészek tömege <100 g Maximális terhelhetőség 7 kg cdn_helper
VIDEÓK

FLEXIBOWL® 650

10<110mm-es alkatrészek számára ajánlott

Háttérfény területe 922 cm² Háttérfényes terület mérete 404 x 250 mm Talapzat átmérője 788 mm Oldalfal magassága 270 mm Ajánlott garatadagoló 20/40 L Kezelhető alkatrészek mérete 20< x <110 mm 650 Kezelhető alkatrészek tömege <170 g Maximális terhelhetőség 7 kg cdn_helper
VIDEÓK

FLEXIBOWL® 800

20<250mm-es alkatrészek számára ajánlott

Háttérfény területe 1125 cm² Háttérfényes terület mérete 404 x 325 mm Talapzat átmérője 941 mm Oldalfal magassága 270 mm Ajánlott garatadagoló 20/40 L Kezelhető alkatrészek mérete 60<x<250mm 800 Kezelhető alkatrészek tömege <250 g Maximális terhelhetőség 7 kg cdn_helper
VIDEÓK

FLEXIBOWL® 1200

50<300mm-es alkatrészek számára ajánlott

Háttérfény területe 4120 cm² Háttérfényes terület mérete 917 x 525 mm Talapzat átmérője 1346 mm Oldalfal magassága 270 mm Ajánlott garatadagoló 40/60 L Kezelhető alkatrészek mérete 50<x<300mm 1200 Kezelhető alkatrészek tömege <300 g Maximális terhelhetőség 7 kg cdn_helper
VIDEÓK

MŰKÖDÉS

Hagyományos, FlexiTrack vagy többalkatrészes adagolás

Hagyományos

Concept Flexibowl (Disco Verde) Semplificato 2 HU

A FlexiBowl® az egyetlen olyan rendszer, amely körkörös optikában működik az adagolás, a forgatás, a rázkódás és a megfogás során. A tevékenységek párhuzamosan zajlanak az esetleges holtpontok kiküszöbölése érdekében, de mindenekelőtt nagy előnyt jelentenek a hatékonyság szempontjából. Ideális a komissiózás rendkívüli precizitásának előnyére.

FlexiTrack

Concept Flexibowl 2021 v3 HU

A motor és a flip fix módon működik a tárcsa mozgatásakor, állandó és egységes trenddel. Valamivel alacsonyabb fokú pontosság érhető el, a termelékenység viszont megnő. Ideális egyszerű geometriájú alkatrészekhez.

Multiple Parts Feeding

Assieme FB500+HOPPER5L+CAMERA HU

akár 6 különböző alkatrész egyidejű összekapcsolására. Minimálisra csökkenti a lábnyomot és a gyártási költségeket olyan folyamatokban, amelyek egyszerre több komponenst használnak.

ELŐNYÖK

Cleanroom

Ez a változat tanúsított az ISO 14644-1 szabvány szerinti ISO 5 tisztatéri osztályban használatra, miközben a FlexiBowl® összes funkciója változatlan marad.

Rugalmassági rendelkezések

A sebesség, a gyorsulás és az impulzusfrekvencia könnyen változtatható. Minden egyes komponens esetében lehetőség van az optimális elválasztás elérésére, így gyakori gyártási változtatásokat hajtanak végre. Az elektronika és a mechanika együtt működik a programozás és a szoftver újraprogramozás maximális megkönnyítése érdekében.

Sebesség

A gyorsabb adagolási sebesség nagyobb termelékenységet jelent. A FlexiBowl® azért jó választás, mert a rendkívül sok feldolgozott komponensnek köszönhetően alkalmas jelentős rendelésekhez is.

Könnyen használható

A programozás speciális technikai képzettség nélkül is elérhető. A személyzet az első használattól kezdve önállóan kezeli a rendszert. A FlexiBowl® ideális a gyakori gyártási változtatásokhoz, amelyeket másodpercek alatt kell elvégezni anélkül, hogy hosszas mechanikus szerszámozásra lenne szükség.

Könnyen újraprogramozható

A FlexiBowl® átprogramozható és további lehetőségekkel gazdagítható minden olyan helyzetben, amikor a termelési láncnak módosulnia kell a piaci igények miatt. A FlexiBowl® paraméterei nagyon könnyen módosíthatók.

Kompatibilitás

A FlexiBowl minden kollaboratív és ipari robottal kompatibilis, amely támogatja az Ethernet kommunikációt (TCP/IP, UDP/IP), Ethernet/IP, digitális I/O protokollokat. A robotokkal folytatott kommunikációt bővítmények kezelik: [a bővítmények > bővítmények tallózása]

Beépíthetőség

A FlexiBowl® számos iparág gyártási láncban használható, és az opciók választékát úgy alakították ki, hogy testreszabható és tökéletes integrálható legyen: diszperziós és eltérési eszközök, a rendszer tisztaterű változata, FDA és antisztatikus felületek és még sok más.

Pazarlásmentes

A FlexiBowl® lehetővé teszi a darabok károsodása nélküli adagolást: a művelet minősége felülmúlja a hagyományos megoldást. A darabok nagyobb pontossággal és körültekintéssel kezelhetők. Nincs alkatrészpazarlás és nagyobb a termelékenység.

Önállóan, de nem egyedül

Támogatást nyújtunk minden szakaszban: a kiválasztástól a kiszállításig, a beállításig, a bekapcsolásig és a működés közben, valamint a programváltásig. A szokásos karbantartási költségek drasztikusan csökkennek a hagyományos technológiákhoz képest. Célunk, hogy önállóságot biztosítsunk, de ne hagyjuk Önöket egyedül.

KIEGÉSZÍTŐK

Segítünk kiválasztani a legjobb kiegészítőket az Ön eszköze számára.

Backlight

Infra, piros és fehér fényű változatok

backlight

Toplight

Infra, piros és fehér fényű változatok

toplight

Air-Blow

Eltávolítja az apró alkatrészeket az oldalfaltól

air-blow

Standard diverter

Eltereli az alkatrészeket az oldalfaltól

standard-diverter

Brush diverter

Eltereli az alkatrészeket az oldalfaltól

brush-diverter

Wedge diverter

Alkatrész terelő rendszer, melyben egy ék helyezkedik el a forgó tárcsa és a fém alaplap között

wedge-diverter

Quick emptying

Gyors átállás más termék típusra

Quick emptying1_sito

Custom grooved disc

Egyedi rendelésre szállítjuk

dischi alimentazione industriale

Multiple parts feeding

Különböző alkatrészek egyidejű adagolása

multiple-parts-feeding

Round edged disc

A forgó tárcsa különböző színekben, textúrával és felületi tapadással kapható a FlexiBowl® 200, 350 és 500E típusokhoz

Round Edge Disc for automation feedeng system

Rotary disc

A forgó tárcsa különböző színekben, textúrával és felületi tapadással kapható a FlexiBowl® 500, 650 és 800 típusokhoz

rotary-disc

Cleanroom version

FlexiBowl® 500, 650 és 800 típusokhoz

Cleanroom

Calibration Plate

A FlexiBowl® látóterület mérésére alkalmas kalibráló lemez, amely biztosítja a maximális pontosság elérését.

Calibration Plate

FlexiTrack

Engedélyezi a FlexiBowl® kör alakú szállítószalag-követő funkciót

FlexiTrack

Remote Control Box

Külső doboz, amely a FlexiBowl® összes elektronikus alkatrészét távirányítóvá teszi

Remote Control Box

FlexiBowl® IP40

Opciós készlet, amely javítja a FlexiBowl® védettségét IP 40-ig

IP40