Milyen alkatrészeket kell adagolni?

Rugalmas automatizálás az autóiparban:
kihívások és lehetőségek az autóipari alkatrészek rugalmas etetésében

 

A globális autóipar bemutatása

Az autóipart 2021-ben több mint 3,5 trillió dollárra értékelték, és a várakozások szerint ez az összeg 2025-re meghaladja a 4,5 trillió dollárt. Ez az ágazat kulcsszerepet játszik a technológiai innováció, a környezeti fenntarthatóság és a világméretű gazdasági növekedés elősegítésében.

Egy változó környezet: technológiai újítások és gyártási kihívások

Az autóipar az egyik legfejlettebb iparág és folyamatosan találkozik kihívásokkal. Ezek a változó fogyasztói igényekből, a szigorú szabályozásokból és a technológiai előrelépésekből adódnak, amelyek innovatív módon kényszerítik a gyártási folyamatok kezelését, beleértve a rugalmas automatizálás alkalmazását is.

Az Ipar 4.0 elfogadása: Váltás a rugalmas alkatrészek etetésére

Az Ipar 4.0 technológiák megjelenésével az autógyártók egyre nagyobb nyomás alatt állnak, hogy alkalmazkodjanak gyártósoraikhoz. Ebben a változásban központi szerepet játszik az alkatrészek rugalmas etetése, amely módszer lehetővé teszi a széles körű autóipari komponensek kezelésének nagyobb adaptivitását.

Hengeres

Bonyolult

Lapos

Rugalmas automatizálás az autóipar számára: látásvezérelt FlexiBowl adagoló

A FlexiBowl egy fejlett technológia az autóipar alkatrészeinek adagolására, számos előnnyel rendelkezik, mint például:

 • Univerzalitás: A FlexiBowl képes kezelni különféle formájú, méretű és anyagú alkatrészeket, kiküszöbölve az egynél több adagoló szükségességét.
 • Megnövekedett hatékonyság: A technológia csökkenti az állásidőket, amelyek normál esetben más adagolók beállításából adódnak, így növelve a termelési sebességet.
 • Adaptálhatóság: Gyors és zökkenőmentes váltást tesz lehetővé a különböző alkatrészek között, javítva az összesített munkafolyamatot.

Egy rugalmas adagoló, mint a FlexiBowl, beilleszthető különböző gyártási folyamatokba, különösen 1 és 300 mm közötti méretű komponensek esetén.

 1. Összeszerelés: Autóalkatrészek vagy alrendszerek összeszerelésekor a FlexiBowl használható különböző méretű alkatrészek szállítására a gyártósorra.
 2. Fémfeldolgozás: Fémfeldolgozás során, mint a marás, esztergálás vagy köszörülés, egy rugalmas adagoló különböző méretű és formájú alkatrészeket szállíthat a gépek számára.
 3. Öntési eljárások: Műanyag vagy fémalakzatok gyártásakor egy rugalmas adagoló használható az öntött alkatrészek kezelésére, de nem a szükséges öntési anyagokhoz, mint a műanyag granulátum vagy a fémpor.
 4. Festés és befejezés: Egy rugalmas adagoló használható a festési és befejezési folyamatban, kezelve az alkatrészeket és a félig elkészült termékeket, amelyeket festeni kell.
 5. Ellenőrzés és minőségellenőrzés: Az alkatrészek ellenőrzése és a minőségellenőrzés során egy rugalmas adagolót használhatnak a robotok számára, amelyeknek az ellenőrző eszközöknek, mint például a gépi látási rendszerek vagy érzékelők, bemutatásra kerülnek.

Rugalmas alkatrész adagolás: A FlexiBowl előnyei

A FlexiBowl az autóipar rugalmas automatizálásának élvonalában áll. Számos előnye közül kiemelkedik:

 • Integrálás egyszerűsége: A FlexiBowl úgy lett kialakítva, hogy tökéletesen illeszkedjen bármilyen gyártási projekthez, így integrációja a meglévő rendszerekbe egyszerű és hatékony.
 • Termelési rugalmasság: A rendszer lehetővé teszi a könnyű alkalmazkodást bármilyen gyártási változáshoz.
 • Robotok és cobotok kompatibilitása: A FlexiBowl integrálható az összes piaci robotba és cobotba, így sokféle gyártási folyamat számára sokoldalú választás.
 • Alkatrészek pontos felismerése és tájolása: A FlexiBowl garantálja a különböző alkatrészek pontos felismerését és elhelyezését, növelve az összesített termelékenységet és minimalizálva a hibákat.

Alkatrészek típusai, amelyeket egy autóipari adagoló kezelhet

 1. Csavarok és csapok: Ezek az autóiparban gyakori alkatrészek, amelyeket egy rugalmas adagoló kezelhet, különösen az automatizált összeszerelési műveletekben.
 2. Csuklóperselyek és csapágyak: Ezek a közepes méretű alkatrészek is gyakoriak az autóiparban és egy rugalmas adagolóval adagolhatók.
 3. Elektromos alkatrészek: Olyan elemek, mint a csatlakozók, kapcsolók, relék, biztosítékok és egyéb elektronikus alkatrészek, egy rugalmas adagolóval kezelhetők.
 4. Motoralkatrészek: Néhány kisebb motoralkatrész, például dugattyúk, hajtókarok, szelepek, rugalmas adagolóval adagolhatók a gyártási folyamatban.

Ezek csak néhány példa a számtalan alkalmazásra, amelyet a FlexiBowl kínál az autóipar számára. A technológiai fejlődés révén az ilyen rugalmas adagolók lehetővé teszik az iparág számára, hogy az automatizált gyártási folyamatokat új szintekre emeljék, és növeljék a termelékenységet és a minőséget.

Videók

Milyen előnyökkel jár a FlexiBowl® rendszer használata az autóipari összeszerelési folyamatok során?

A Flexibowl® egy flexibilis alkatrész adagoló, amely minden robot típussal és kamerarendszerrel kompatibilis. Egyetlen Flexibowl®-lal komplett termékcsaládok kezelhetők 1-250mm-es méret és 1-250g-os tömeg tartományon belül, kiváltva a minden termékhez külön elkészített tányéros rezgőadagolókat.

Nincs többé elakadás és kimerítő mechanikai finomhangolás.

A termékspecifikus adapterek hiánya, az egyszerű kezelhetősége és intuitív programozása lehetővé teszi, hogy egy műszakon belül akár többször is át lehessen állni más-más termék gyártására.

Az előremutató és hatékony dizájn tervezhető és alacsony karbantartási költségeket garantál. A készülék megfelelő adagolási megoldást kínál az autóipar számára.

Főbb végfelhasználók

download (1)1
Arnold-Umformtechnik-Logo
Continental1
Valeo_Logo.svg
download1
download (9)1
download (5)1
logo-araymond
LogoITT1
download (6)1
FCA1
logo-gestamp1
bitron1
Dayco_Move-Forward-Always
unnamed
SRG_Global_brandmark_338x180
MANN+HUMMEL_Logo
hutchinson
logo ford assembly automation flexible