Milyen alkatrészeket kell adagolni?

Az elektronikai iparban két üzletágat különböztetünk meg:

• Prémium termékek: Nagy volumenben gyártott, magas hozzáadott értékű termékek. A termelésben a folyamatra kell fókuszálni. A fő hajtóerőt a műszaki teljesítmény, az alacsony ár és az újítások jelentik. Nagymértékben befolyásolja az az igény, hogy a műszaki teljesítmény alacsony árral párosuljon. Nagy szerepe van itt a termék újdonságoknak.

• Tömegtermékek: Sok változatban gyártott termékek és alacsonyabb hozzáadott érték jellemzi. A szolgáltatások és a minőség iránti igény nagyban befolyásolja. Fontos faktor a gyártási folyamatok rugalmassága és a szervezet reakcióképessége.

Bonyolult

Lapos

A tömegtermékeket gyártó cégek számára az a legfőbb kihívás, hogy a legjobb műszaki teljesítményt hozzák ki a legkisebb csomagból. Csúcstechnológiás rugalmas adagoló megoldásaink növelik a reakcióképességet és a vevők igényeit kielégíteni igyekvő gyártó rendszerek flexibilitását. Ezáltal versenyképessé teszik a vállalatokat ebben a rendkívül gyorsan változó világban.

Négy megatrend befolyásolja társadalmunkat, melyek folyamatos és visszafordíthatatlan hatással vannak az elektronikai iparra is.

Demográfiai változás, melynek három alfolyamata van:

• a világ népességének növekedése,
• elöregedő társadalom,
• növekvő városiasodás.

Az iparosodott országok lakossága gyors ütemben csökken és öregszik, miközben a világ össznépessége növekszik. A globális migráció mértéke erősödik, és eltolódnak a fogyasztói igények. Új lehetőségek nyílnak meg a villamosmérnökök és az elektronikai ipar számára a kutatás, a gyártó eszközök, az orvostechnikai berendezések, a diagnosztika, a multimodális közlekedési koncepciók, a nulla-kibocsátású meghajtások területén, illetve a megavárosok energiahatékony épületeinek fejlesztésében.

Fenntarthatóság, melynek három alfolyamata van:

• erőforrások hatékony kezelése,
• környezetvédelem,
• társadalmi elvárások.

Új lehetőségek az elektronikai ipar számára: új technológiák, melyek csökkentik az üzemanyag felhasználást és optimalizálják az energia tárolást; új anyagok, melyek hatékonyabban védik környezetünket; új meghajtási koncepciók.

Olyan beruházásokra lesz szükség, melyek támogatják a környezetbarát technológiákat, a mikrorendszerek tervezését, illetve kezelik megnövekedett elektronikai igényeket az autóipari-, a gépész- és villamosmérnöki területen.

A globalizáció egyik alfolyamata a mobilitás. Sohasem látott csúcsot ért el a tőke, az áruk és az emberek globális mozgása. A műszaki tudás meghatározott területekre koncentrálódik, a termékek életciklusa lerövidül, ezért az elektronikai eszközök tervezésénél kulcsfontosságú lett a gyors és folyamatos innováció.

A digitalizáció, melynek a következő alfolyamatai vannak:

• miniatürizálás,
• új technológiák,
• szektorok közötti együttműködés.

Lehetőségek: új anyagok fejlesztése a még nagyobb teljesítményű processzorokhoz és tároló eszközökhöz. A hálózati kommunikációval, illetve a különböző termékek fejlett mikrorendszerekkel és internetes technológiák általi vezérlésével eljön az ideje a még kisebb, még összetettebb és még több funkcióval rendelkező elektronikai rendszereknek.

Ez a négy megatrend számos alkalmazási területen fog új lehetőségeket hozni az elektronikai termékek számára a következő öt felhasználási területen:

• autóelektronika,
• ipari elektronika,
• fogyasztói elektronika,
• adattechnológia,
• telekommunikáció.

Videók

Miért érdemes Önnek a szabadalmaztatott adagolórendszerünket választania?

A FlexiBowl® gyengéden és megbízhatóan tudja kezelni még az apró alkatrészeket is. Az adagolási terület nyitott és jól hozzáférhető, ezért az alkatrészek nem tömörülnek össze és nem akadnak egymásba.

Az egyszerű mechanikai szerkezet miatt a FlexiBowl® megbízható és hatékony, a készülék teljes élettartamára számított karbantartási költsége pedig nagyon alacsony. Az integrált nagy fényerejű háttérvilágításnak köszönhetően az apró alkatrészek helyzetét pontosan meg lehet határozni. Az antisztatikus tárcsák az alkatrészek súrlódásától kialakuló töltést elvezető szálakat tartalmaznak, és nagyon ellenállóak az adagolt termékek koptató hatásával szemben. A tárcsák hatékonyan megakadályozzák a készülék sztatikus feltöltődését.

A fenti okok csupán néhány azok közül, melyek miatt a világ legnagyobb elektronikai gyártó vállalatai megbíznak a FlexiBowl® -ban!

Főbb végfelhasználók

2000px-LG_logo2_(2015).svg
download (10)1
download (3)1
honeywell-logo-approved
download (7)1
download (1)
images (2)1
Molex-Logo.svg1
Whirlpool_Corporation_Logo
14
te-connectivity-920x533
download (2)
1200px-Garett_Advancing_Motion_logo.svg