Milyen alkatrészeket kell adagolni?

A vállalatok szervezetével és a gyártó rendszerekkel szemben is elvárás a nagy rugalmasság, mert csak így lehet szembenézni a rövidülő fejlesztési határidők, illetve az egyre bonyolultabb piac okozta bizonytalanság által keltett stresszhelyzettel.

A kis- és középvállalatoknak változatos termékeket kell kisebb darabszámokban gyártaniuk, a gépesítéssel szemben előnyt élvez a kézzel végzett munka, mert a kis mennyiségekben gyártott sokféle termékkel az automatizálás nehezen tud mit kezdeni. Továbbá a világpiacon megjelenő egyre több versenytárs az iparág arra fókuszáljon, hogy javuljon a termelékenység, csökkenjenek a költségek és a kockázatok.

Hengeres

Bonyolult

Lapos

Videók

A fenti kihívásokra előremutató megoldást kínál a gyártó és összeszerelő rendszerek robotizálása.Az ipari automatizálás egyik legnagyobb kihívása - a műveletek bonyolultsága és változatossága miatt - mindig is az összeszerelési folyamatok voltak.Pont emiatt a mai napig számos összeszerelési folyamatot még mindig kézzel végeznek.Mindazonáltal ahogy az összeszerelés területén is növekszik a minőség, a termelékenység és az ismételhetőségi ráta iránti igény, végképp szükség lesz az összeszerelést végző vállalatok folyamatainak automatizálására is.

A csatlakoztatás, az összeillesztés, a megfogás, a felismerés (ömlesztetten adagolt alkatrészek helyzetének meghatározása és kipakolása), illetve a termékek minőségi vizsgálata a kézi összeszerelés folyamatainak szerves részét képezi.

Ezeknél a műveleteknél elengedhetetlenül szükséges a pontos, precíz és ismételhető anyag kezelés.
Jellemző feladatok az alkatrészek ki-bepakolása, a raklapok, tálcák, ülékek, szerszámok kezelése. Az összeszerelés egyik legnagyobb kihívását mindig is az adagolás jelentette.

Ennek módja hagyományosan az alkatrészek mechanikus módon történő irányba állítása és pozícionálása volt. Ma már azonban a felmérések és tudományos kutatások hatására egyre növekszik az igény a moduláris, újra-konfigurálható, egyszerűen beállítható, kamera alapú megoldások iránt.

A kamerarendszereket széleskörűen alkalmazzák az ipari automatizálásban a termékek méreteinek és minőségének ellenőrzésére, illetve a robotok vezérlésére. Amennyiben a kamerarendszert megfelelően integrálják az összeszerelési folyamatokba, nagyfokú rugalmasság és magasabb gyártási minőség érhető el.

A rugalmasságra külön hangsúlyt kell helyeznünk. A tálcák és más tárolást jelentő eszközök jelentős forrásokat emésztenek fel (tárolás, újra-gyártatás, karbantartás stb. költségei), melyeket jobb megtérülési megoldásokra is lehetne fordítani, például az összeszerelő állomások kamerákkal történő felszerelésére.

Egy kamerarendszer hatékonyságát számos tényező befolyásolja:

• A termékek jellemzői (méret, alak, szín és textúra)
• A kamera tulajdonságai (a szenzor felbontása, a lencsék minősége)
• A rendszer kalibrálásának minősége
• A munkakörnyezet (fényviszonyok és elhelyezés), mert a kamerás algoritmusok érzékenyek a környezetre.

Az összeszerelési folyamatokban alkalmazott kamerás vezérlésű robotoknál kulcsfontosságú a feldolgozási idő. A nagyfelbontású képek gyors algoritmusokat igényelnek, hogy a ciklusidő fenntartható maradjon. A gyártás rugalmasságát csak úgy tudjuk biztosítani, ha a gépeket okos és hatékony ipari technológiákkal szereljük fel.

Milyen előnyökkel jár a FlexiBowl® alkalmazása a rugalmas termék összeszerelési műveleteknél?

A Flexibowl® egy flexibilis alkatrész adagoló, amely minden robot típussal és kamerarendszerrel kompatibilis. Egyetlen Flexibowl®-lal komplett termékcsaládok kezelhetők 1-250mm-es méret és 1-250g-os tömeg tartományon belül, kiváltva a minden termékhez külön elkészített tányéros rezgőadagolókat.

Nincs többé alkatrész torlódás és kimerítő mechanikai finomhangolás.
Opcionálisan felszerelhető a FlexiBowl® -ra egy olaj elvezető csatorna, mely eltávolítja berendezésből az adagolt munkadarabokról rákerülő technológiai folyadékokat. A forgó tárcsákat a gyors cserét lehetővé tevő rögzítésnek köszönhetően rövid idő alatt át lehet szerelni, így a karbantartással járó állásidő minimalizálható.

A termékspecifikus adapterek hiánya, az egyszerű kezelhetősége és intuitív programozása lehetővé teszi, hogy akár egy műszakon belül is többször át lehessen állni más-más termék gyártására.

Főbb végfelhasználók.

download (11)1
Camozzi Automation_LOGO