Gyors konfigurálási segédlet

       Üzemeltetési tanácsok

       Töltse le az üzemeltetési tanácsainkat

       FlexiBowl® Üzemeltetési tanácsok

       1. A talapzatnak, amelyre a FlexiBowl®-t rácsavarozzuk, rendkívül merevnek kell lennie, hogy ne adja át a rezgést a kamerának.
       2. A robotnak képesnek kell lennie a FlexiBowl® teljes kamerázós felületén a tárgyak megfogására, bármilyen szögben is álljanak azok. Alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy a robot ne ütközzön a FlexiBowl®-lal.
       3. A kamerát mereven kell rögzíteni, pontosan a kipakolási zóna közepe fölött, így látni fogja a teljes területet. Gondoskodni kell arról, hogy a kamerát minden irányban állítani lehessen. A weboldalunk letöltéseket tartalmazó részén található rajzok és útmutató bővebb információkkal szolgálnak.
       4. A megfelelő kamerarendszer kiválasztásánál kérjük vegye figyelembe a következőket:
         A kamerának pontosan meg kell határoznia az alkatrészek pozícióját és minden fontos részletüket detektálnia kell.
         A kamerarendszernek minden kamerát kezelnie kell.
         Feldolgozási idejének illeszkednie kell a szükséges adagolási ütemhez.
         Tartalmaznia kell egy adatbázist az adagolandó termékek receptjeivel.
       5. Az alkatrész elvétele után a robotnak minél gyorsabban el kell hagynia a kamera látóterét, hogy az gyorsan újabb fotót készíthessen. A robot sem a termékek lerakásakor sem más mozgás közben nem lóghat be a kamera látóterébe.
       6. Minimalizálni kell a környezeti fények zavaró hatását. Még infra világítás használata során is gondoskodjunk a direkt fénysugarak kizárásáról.
       7. Felső világításos alkalmazások esetén is fontos a homogén megvilágítás, ezért a világítás méretét a kipakolási zóna dimenzióinak megfelelően válasszuk meg.
       8. Bizonyos helyzetekben előfordulhat, hogy a FlexiBowl® mozgásából adódóan egyes alkatrészek kikerülnek a kipakolási zónából. Az alkatrészek típusától és az alkalmazás követelményeitől függően szükség lehet bizonyos védelmi eszközök beépítésére. Ezek az eszközök nem képezhetnek akadályt a robot kipakolási zónájában.
       9. Amennyiben grippert használunk, annak ujjai legyenek a lehető legvékonyabbak, hogy a termékek között adódó legkisebb helyre is be tudjanak nyúlni. Ahol lehet, tanácsos kevésbé terjedelmes megfogó rendszert használni (pl. vákuumos megfogót vagy belső/felső megfogású rendszert).
       10. Amennyiben nagy megfogási pontosságú (néhány tizedmilliméteres) rendszert kell kiépíteni, érdemes ”újra-központosító” megfogókat vagy köztes átpozícionáló ülékeket használni. Így elérhető a kívánt nagypontosságú lerakás.
       11. Nem tanácsos túllépni az adagolóban levő alkatrészek engedélyezett maximális össztömegét.
       12. A FlexiBowl® rendszer a véletlenszerűség elvén alapul. Emiatt az alkatrészek kipakolhatósága időben nem állandó. Az átlagos adagolási teljesítmény egy néhány perces pakolási periódus alapján számított átlagérték, mely figyelmen kívül hagyja a pakoló/adagoló rendszer más elemeinek működéséből adódó várakozási időket. Az alkatrészekkel végezett tesztelés során ki tudjuk deríteni, hogy milyen esetekben és milyen gyakran fordulhat elő ciklusidő növekedés.
       13. Viszonylag ritkán van szükség egy FlexiBowl®-lal egyidejűleg többféle alkatrész adagolására. Ezekben az esetekben kérem forduljon az ARS szakembereihez tanácsért.
       14. Amennyiben az éppen adagolandó típustól eltérő alkatrész jelenik meg a kamera látóterében, a kamera nem fogja azonosítani és a robot nem fogja kipakolni. Ez nem okoz gondot a készülék működésében, de az adagolási teljesítményre egy bizonyos pont után már negatív hatással lehet.
       15. Különleges esetekben a robot akár el is tudja távolítani a „rossz” termékeket. Amennyiben ilyen igény felmerül, kérem forduljon az ARS szakembereihez tanácsért.